Meteen naar de inhoud
Home » Wat is een vaststellingsovereenkomst? » Twee jaar ziek

Twee jaar ziek

Ben jij (bijna) twee jaar ziek? Dat is natuurlijk heel vervelend. Je hebt van het UWV bericht ontvangen dat je een WIA-uitkering zal krijgen. En nu? Je hebt toch nog een arbeidsovereenkomst? En hoe zit het eigenlijk met de transitievergoeding en je verlofdagen? Op deze pagina lees je de meest gestelde vragen over dit onderwerp.

Krijg ik ontslag?

De werkgever heeft de mogelijkheid je te ontslaan na twee jaar ziekte. Hij is hiertoe echter niet verplicht. Als jouw werkgever je niet ontslaat heb jij een “slapend dienstverband”. Je blijft in dienst zonder dat de werkgever nog langer jouw loon doorbetaalt. Dit kan nadelen voor jou hebben. Als je daar meer over wil lezen, lees dan vooral onze blog hierover.

Hoe krijg ik ontslag?

Na twee jaar ziekte heeft de werkgever twee mogelijkheden om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. De eerste route is via het UWV. De werkgever vraagt een ontslagvergunning bij het UWV met behulp van een jurist. Hieraan zijn uiteraard kosten verbonden. Een eenvoudigere en over het algemeen goedkopere route is ontslag via een vaststellingsovereenkomst. Daarin kunnen wij jou helpen.

Heb ik recht op een ontslagvergoeding na twee jaar ziekte?

Je hebt na twee jaar ziekte wettelijk recht op een ontslagvergoeding, ook wel transitievergoeding genoemd. Deze vergoeding is in 2019 maximaal €81.000,- of een jaarsalaris indien dat een hoger bedrag is.

Mijn werkgever ontslaat mij niet, wat nu?

Als jij je wettelijke transitievergoeding wil ontvangen, dan zal je werkgever de arbeidsovereenkomst moeten beëindigen. Doet hij dit niet? Neem dan contact ons op. Je kunt ook onderstaand formulier invullen. Wij helpen je graag.