De 10 belangrijkste tips bij een ontslag met vaststellingsovereenkomst

De 10 belangrijkste tips bij een ontslag met vaststellingsovereenkomst

Hier vindt je de 10 belangrijkste tips voor jouw vaststellingsovereenkomst. Heb je een vaststellingsovereenkomst ontvangen? Of heb je gesproken over een ontslag met wederzijds goedvinden? Vindt er op dit moment een reorganisatie plaats? In dit artikel lees je de tien belangrijkste do’s and dont’s voor jou als werknemer bij (dreigend) ontslag met een vaststellingsovereenkomst.

1. Teken niet direct

Doet jouw werkgever je een ontslagvoorstel om de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden (dus met jouw instemming) te beëindigen, dan is de belangrijkste tip: teken niet direct! Laat je eerst adviseren door een arbeidsrecht specialist.

2. Zolang jij niet tekent, blijf je (voorlopig) in dienst

Veel werknemers denken dat zij wel moeten tekenen voor hun ontslag. Dit is een misvatting. Zolang jij het voorstel niet ondertekent, blijf je voorlopig in dienst. Voorlopig, omdat je werkgever bijvoorbeeld ook een ontslagvergunning bij het UWV kan aanvragen.

Binnen 24 uur een gratis check? Meld jou vaststellingsovereenkomst nu aan. Omdat ik, Randy Houwertjes, geloof dat iedere vaststellingsovereenkomst gecontroleerd moet worden.  vaststellingsovereenkomst. 

3. Bereken de hoogte van je ontslagvergoeding

Bij ontslag met een vaststellingsovereenkomst wordt meestal een beëindigingsvergoeding afgesproken. Dit is vaak de transitievergoeding. Regelmatig wordt deze vergoeding verhoogd, bijvoorbeeld na een (stevige) onderhandeling. Denk hierbij aan een extra bedrag als compensatie voor het ontslag, scholing, outplacement en juridische kosten.

4. Check of je in aanmerking komt voor een uitkering

Als je instemt met het ontslag is het belangrijk om te weten of je in aanmerking komt voor een WW-uitkering. Of je hiervoor in aanmerking komt hangt af van een aantal factoren. Zo is bijvoorbeeld de tekst in de vaststellingsovereenkomst belangrijk, maar ook of je arbeidsgeschikt bent en hoe lang je gewerkt hebt.

Yvonne: “Door De-Vaststellingsovereenkomst in te schakelen is er voor mij veel stress weggevallen. Alles werd van A tot Z geregeld en mijn jurist gaf me het gevoel dat ik uiteindelijk met een gerust hart kon tekenen.” Lees meer hier meer ervaringen.

5. Weet wat er in het Sociaal Plan staat

Reorganiseert jouw werkgever? Dan is er vaak een Sociaal Plan. Hierin staan afspraken die voor jou erg belangrijk (kunnen) zijn. Lees het Sociaal Plan zorgvuldig door. Je doet er goed aan om er ook een jurist naar te laten kijken.

6. Voorkom een gat in jouw inkomen: houd rekening met de (fictieve) opzegtermijn!

De einddatum in de vaststellingsovereenkomst is heel belangrijk. Zolang jouw fictieve opzegtermijn nog loopt, krijg je in ieder geval geen WW-uitkering. Voorkom de situatie dat jouw dienstverband eerder stopt dan dat je een uitkering ontvangt.

7. Check je pensioenopbouw

Check of jouw werkgever het pensioen correct heeft afgedragen. Het komt regelmatig voor dat dit niet (volledig) is gebeurd. Vrijwel altijd wordt in de vaststellingsovereenkomst een artikel over ‘finale kwijting’ opgenomen. Als dit artikel erin staat heb je na ondertekening niets anders van de werkgever te vorderen, dan dat er in de vaststellingsovereenkomst is afgesproken.

Randy (gespecialiseerd arbeidsrechtjurist) onderhandelt voor jou een beter voorstel! Doe nu die gratis check.

8. Let ook op de tips vaststellingsovereenkomst

Op papier kan het voorstel er best redelijk uitzien. Het is echter goed mogelijk dat bepaalde punten nog niet in de overeenkomst staan, die voor jou wel belangrijk (kunnen) zijn.

9. Vraag om een vergoeding van juridische kosten

Veel werkgevers zijn bereid om (een deel van) jouw juridische kosten te betalen. Als het niet in het voorstel staat, vraag er dan om. Een vergoeding van € 750,- is heel gebruikelijk.

10. Schakel deskundige hulp in

De belangrijkste tip: schakel deskundige juridische hulp in! Vertrouw niet op de werkgever, maar op de juridische hulp van Randy van De-Vaststellingsovereenkomst.nl.

Heb je nog vragen na het lezen van bovenstaande tips bij een vaststellingsovereenkomst? Neem dan contact op. Reviews van mijn cliënten lees je hier.

mr. Randy Houwertjes, jouw specialist

Randy Houwertjes

Randy Houwertjes is arbeidsrechtspecialist en heeft jarenlange ervaring met vaststellingsovereenkomsten. Hij doet gratis check. Vragen? Bel direct 06-15536231 of stuur een WhatsApp bericht! Je kunt jouw vaststellingsovereenkomst ook direct aanmelden via onderstaand formulier.