Ontslag met wederzijds goedvinden, hoe werkt dat?
Je werkgever heeft iets geroepen over ontslag met wederzijds goedvinden. Maar wat is dat? En hoe werkt dat? Krijg je dan een ontslagvergoeding? En heb je recht op een WW-uitkering? In dit artikel vertel ik jou wat jij wil weten.
Wat is ontslag met wederzijds goedvinden?
Ontslag met wederzijds goedvinden is eigenlijk ontslag in goed overleg. Samen met je werkgever maak je afspraken over hoe jouw arbeidsovereenkomst gaat eindigen. Je maakt bijvoorbeeld afspraken over je laatste werkdag, een ontslagvergoeding, het vakantiegeld en over de opzegtermijn. Als die afspraken goed zijn gemaakt, dan kun je ook een WW-uitkering aanvragen.

Hoe werkt ontslag met wederzijds goedvinden?
De afspraken over het ontslag met wederzijds goedvinden worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Dat is een contract waarin alle afspraken staan over het einde van jouw contract. Dit is dus een heel belangrijk contract.
De werkgever stelt de vaststellingsovereenkomst op en stuurt die aan jou. Ik adviseer je om dit contract altijd te laten controleren. Ik doe dat voor werknemers gratis. Omdat ik geloof dat ieder ontslag goed geregeld moet worden.
Heb ik recht op WW?
Of je recht hebt op een werkloosheidsuitkering (WW-uitkering) hangt af van wat er in de vaststellingsovereenkomst staat. Als de juiste woorden gebruikt zijn, dan is de kans groot dat je in aanmerking komt voor een WW-uitkering. Ik weet als geen ander wat er ten minste in moet staan.
Ontslagvergoeding bij ontslag met wederzijds goedvinden
Heb je ook recht op een ontslagvergoeding? Een wettelijk recht heb je in dit geval niet. Maar meestal komt de werkgever wel met een ontslagvergoeding. Die is vaak onderhandelbaar! Er is dus vaak meer mogelijk.
Let op: het eerste voorstel is vrijwel nooit het laatste voorstel. Laat mij voor jou het beste resultaat onderhandelen. Ik maak mij al jaren hard voor werknemers. Zo krijgen zij waar ze recht op hebben.
Krijg je een vaststellingsovereenkomst na twee jaar ziekte? Dan heb je wel recht op de transitievergoeding. Daar heb ik een andere website voor gemaakt.
Schakel vandaag nog mijn gratis hulp in

Randy Houwertjes is arbeidsrechtspecialist en heeft al veel tevreden werknemers geholpen. Hij doet een gratis check. Vragen? Bel direct 06-15536231 of stuur een WhatsApp bericht! Je kunt jouw beëindigingsovereenkomst ook direct aanmelden via onderstaand formulier.