Op de Albert Heijn Distributiecentra is momenteel sprake van een reorganisatie. Albert Heijn (AH) heeft namelijk aangekondigd zich klaar te willen maken voor de toekomst. AH doet dit door een aantal vernieuwingen door te voeren. Deze vernieuwingen houden in: de mechanisatie van de Houdbaarstroom op de Regionale Distributiecentra (RDC’s) en door het VERSnellen van de versketen. Deze vernieuwingen hebben gevolgen voor jou als werknemer.

Gevolgen voor medewerkers onder CAO AH Logistics
De bovenstaande vernieuwingen hebben gevolgen voor medewerkers waarop de CAO AH Logistics van toepassing is. Een van de gevolgen kan zijn dat je boventallig wordt.

Boventallig geworden
Nadat je te horen hebt gekregen dat je boventallig bent geworden, wordt nagegaan in hoeverre je binnen Ahold in een passende functie kan worden herplaatst. De uitkomst van dit onderzoek wordt met jou besproken en krijg je ook schriftelijk bevestigd.

Geen herplaatsingsmogelijkheden – begeleidingsovereenkomst
Als er geen herplaatsingsmogelijkheden zijn, dan wordt een begeleidingsovereenkomst met jou gesloten. Kort gezegd houdt dit in dat je vanaf ondertekening een half jaar begeleid wordt in het zoeken van een functie buiten Ahold.

Geen herplaatsingsmogelijkheden – beëindigingsovereenkomst
Als je geen prijs stelt op begeleiding bij het vinden van een nieuwe baan buiten Ahold, dan kun je kiezen voor een beëindigingsovereenkomst. Deze beëindigingsovereenkomst wordt ook wel een vaststellingsovereenkomst genoemd. In deze overeenkomst wordt de beëindiging van jouw arbeidsovereenkomst geregeld. Deze beëindiging kan ingrijpende gevolgen voor je hebben.

Schakel juridische hulp in
Werk je bij een van de distributiecentra van Albert Heijn en heb je een brief gekregen over boventalligheid? Of heb je een beëindigingsovereenkomst gekregen?  Ga niet zomaar akkoord, maar laat je deskundig adviseren! Neem contact met ons op via Whatsapp, telefoon of contactformulier voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.