Bij Tata Steel IJmuiden is een grote reorganisatie aangekondigd. In Nederland wil Tata Steel 1600 werknemers ontslaan om op deze manier kosten te besparen. Wereldwijd schrapt het staalbedrijf 3000. Dit valt te lezen in een uitgebreid persbericht.

Ondernemingsraad houdt hoop

De Ondernemingsraad (OR) van Tata Steel geeft de hoop nog niet op. De OR stelt dat het schrappen van functies geen oplossing biedt. Daar naast geeft de OR aan dat zij nog geen onderbouwd plan heeft ontvangen. Binnenkort wordt hopelijk meer duidelijk. Dan zal ook bekend worden welke werknemers boventallig zijn.

1600 werknemers Tata Steel boventallig

Reorganisatie Tata Steel: Boventallig geworden

Nadat je hoort dat je boventallig bent, wordt er nog gekeken naar herplaatsingsmogelijkheden.

Geen herplaatsingsmogelijkheden – beëindigingsovereenkomst

Als er geen herplaatsingsmogelijkheden zijn, dan kun je kiezen voor een beëindigingsovereenkomst. Deze beëindigingsovereenkomst wordt ook wel een vaststellingsovereenkomst (VSO) genoemd. Deze overeenkomst bevat afspraken over het einde van jouw arbeidsovereenkomst. Deze beëindiging kan ingrijpende gevolgen voor je hebben. Daarom adviseren wij altijd om juridische hulp in te schakelen.

Schakel De-Vaststellingsovereenkomst.nl in

Werk je bij Tata Steel in IJmuiden en heb je een brief gekregen waarin staat dat je boventallig bent? Of heb je een beëindigingsovereenkomst gekregen? Ga nooit zomaar akkoord! Neem contact met ons op via Whatsapp, telefoon of contactformulier voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Persoonlijk juridisch advies in de buurt

De-Vaststellingsovereenkomst.nl is gevestigd in Assendelft en verleent persoonlijk juridisch advies. Vermoedelijk woon je ook in de buurt van IJmuiden waardoor je ook een fysieke afspraak kunt maken met een van onze juristen. Dat is wel zo prettig. Een fysieke afspraak zit in ons het totaalpakket. Jouw werkgever betaalt in vrijwel alle gevallen de juridische kosten. Neem dus snel contact met ons op. Je kunt ook eerst even de reviews bekijken.