Een vaststellingsovereenkomst wordt gebruikt om het ontslag te regelen. Onze juristen zijn gespecialiseerd in het opstellen, controleren en onderhandelen ervan. De werkgever betaalt meestal de advieskosten. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten.

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

Een vaststellingsovereenkomst is een contract waarin afspraken worden gemaakt over het einde van het dienstverband. Het is een heel belangrijk contract dat door werkgever en werknemer getekend wordt.  Zet jij je handtekening en blijkt de overeenkomst later niet goed te zijn? Dan kan het UWV de jouw WW-uitkering weigeren. Win daarom altijd advies in van De-Vaststellingsovereenkomst.nl.

Wanneer vaststellingsovereenkomst

Wanneer gebruik krijg je een vaststellingsovereenkomst? De vaststellingsovereenkomst wordt in een aantal situaties gebruikt:

 1. vanwege bedrijfseconomische redenen;
 2. de werkgever wil van de werknemer af zonder procedure bij de rechter;
 3. de werknemer wil weg bij de werkgever maar wil wel een WW-uitkering.

Wat staat er in een vaststellingsovereenkomst?

In de overeenkomst staat een aantal belangrijke afspraken zoals:

 • ontslagvergoeding;
 • reden van het ontslag;
 • opzegtermijn;
 • wat gebeurt er tot de einddatum;
 • wat gebeurt er met het verlofsaldo;
 • bedrijfsmiddelen;
 • getuigschrift;
 • bedenktermijn.

Vaststellingsovereenkomst en transitievergoeding

In vrijwel alle vaststellingsovereenkomsten wordt de transitievergoeding opgenomen. Dit is meestal de minimale vergoeding. Wij onderhandelen over een hogere vergoeding.

Vaststellingsovereenkomst en WW

Een van de belangrijkste redenen om een vaststellingsovereenkomst te sluiten is de toegang tot de WW. Als de vaststellingsovereenkomst fouten bevat, kan het zijn dat de WW-uitkering geweigerd wordt. Dit kan flinke financiële gevolgen hebben. Voorkom die situatie en schakel deskundige juridische hulp in.

Vaststellingsovereenkomst laten controleren!

Heb jij een vaststellingsovereenkomst ontvangen? Wacht dan geen seconde. Voor slechts €347 voorzien wij jou van het advies dat je nodig hebt.

Bel direct 06-15536231 of stuur een WhatsApp bericht!

Lezen wat anderen schreven over onze dienstverlening? Check de reviews!