Transitievergoeding 2021

Transitievergoeding 2021, ben jij ook benieuwd wat jij krijgt? Lees op deze pagina alles wat jij moet weten over de transitievergoeding 2021.

Wanneer krijg ik de transitievergoeding?

Je krijgt de transitievergoeding als je:

  • ontslag krijgt via een vaststellingsovereenkomst;
  • het UWV een ontslagvergunning geeft aan je werkgever;
  • de kantonrechter een einde maakt aan de arbeidsovereenkomst;
  • tijdelijke arbeidsovereenkomst niet verlengd wordt;

Je krijgt de transitievergoeding niet als je zelf ontslag neemt of als je ontslagen wordt op staande voet.

Hoe hoog is de transitievergoeding in 2021?

Leuk, die transitievergoeding, maar hoe hoog is die nu eigenlijk? De transitievergoeding kun je berekenen door 1/3e maandsalaris per volledig dienstjaar te nemen. Het maandsalaris is het bruto maandsalaris plus vakantiegeld. Heb je nog meer arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand? Die tellen ook mee.

Rekenvoorbeeld

Het volgende rekenvoorbeeld maakt duidelijk hoe de transitievergoeding berekend wordt.

Een werknemer is 12 jaar, 5 maanden en 23 dagen in dienst en verdient €2.500,- bruto per maand inclusief vakantiegeld. De berekening:

12 jaar (12 x (1/3 x 2.500)) = €10.000
5 maanden (5/12 x 1/3 x 2.500) = € 347,22
23 dagen x (23/365 x 1/3 x 2.500) = €52,51
Totaal transitievergoeding: € 10.399,73

Maximale transitievergoeding in 2021

De maximale transitievergoeding in 2021 is €84.000,- bruto. Dat valt te lezen op de website van de Rijksoverheid. Bij een vaststellingsovereenkomst geldt dit maximum niet. Je mag afspreken wat je wilt.

Transitievergoeding 2021

Transitievergoeding verdubbelen?

Wil je de transitievergoeding verdubbelen? Dan ben je aan het goede adres. Het lukt mij bijna altijd om een hogere ontslagvergoeding te onderhandelen. Het begint natuurlijke eerst bij een gratis check van jouw vaststellingsovereenkomst. Benieuwd naar ervaringen van cliënten? Check dan snel de reviews!

Ik ben zeer tevreden over de geleverde dienst door Randy. Nadat hij eerst een uitgebreide gratis check heeft uitgevoerd, besloten met hem verder te gaan. Hij communiceert helder en komt zijn afspraken na. Daarnaast vind ik het handig dat hij veel zaken buiten kantooruren regelt. Ik hoop je voorlopig niet meer nodig te hebben maar als het ooit weer zover komt weet ik je te vinden. – Ronald, februari 2021

Vraag die gratis check nu aan

Randy Houwertjes

Heb jij een vaststellingsovereenkomst ontvangen? Ik ben Randy Houwertjes, arbeidsrechtspecialist, en doe deze gratis check voor jou, omdat ik geloof dat ieder ontslag goed geregeld moet worden. Het enige wat jij hoeft te doen is onderstaand formulier invullen.

    * Voor jou als werknemer is de check van de VSO (de beoordeling van alle belangrijke documenten) én het (face-to-face)gesprek altijd gratis. Om dit voor iedereen mogelijk te kunnen maken werk ik met twee opties:
    1. staat er geen vergoeding voor juridische kosten in jouw vaststellingsovereenkomst, dan breng ik ook niets in rekening. Hiermee is de check voor jou als werknemer altijd 100% gratis.

    2. staat er wel een vergoeding voor juridische kosten in jouw vaststellingsovereenkomst? Dan stuur ik de werkgever een factuur voor de beoordeling. Hiermee is de check voor jou als werknemer nog steeds 100% gratis.