Transitievergoeding 2021

Transitievergoeding 2021, ben jij ook benieuwd wat jij krijgt? Lees op deze pagina alles wat jij moet weten over de transitievergoeding 2021.

Wanneer krijg ik de transitievergoeding?

Je krijgt de transitievergoeding als je:

  • ontslag krijgt via een vaststellingsovereenkomst;
  • het UWV een ontslagvergunning geeft aan je werkgever;
  • de kantonrechter een einde maakt aan de arbeidsovereenkomst;
  • tijdelijke arbeidsovereenkomst niet verlengd wordt;

Je krijgt de transitievergoeding niet als je zelf ontslag neemt of als je ontslag op staande voet krijgt.

Hoe hoog is de transitievergoeding in 2021?

Leuk, die transitievergoeding, maar hoe hoog is die nu eigenlijk? De transitievergoeding kun je berekenen door 1/3e maandsalaris per volledig dienstjaar te nemen. Het maandsalaris is het bruto maandsalaris plus vakantiegeld. Heb je nog meer arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand? Die tellen ook mee.

Rekenvoorbeeld transitievergoeding

Het volgende rekenvoorbeeld maakt duidelijk hoe de transitievergoeding berekend wordt.

Een werknemer is 12 jaar, 5 maanden en 23 dagen in dienst en verdient €2.500,- bruto per maand inclusief vakantiegeld. De berekening:

12 jaar (12 x (1/3 x 2.500)) = €10.000
5 maanden (5/12 x 1/3 x 2.500) = € 347,22
23 dagen x (23/365 x 1/3 x 2.500) = €52,51
Totaal transitievergoeding: € 10.399,73

Maximale transitievergoeding in 2021

De maximale transitievergoeding in 2021 is €84.000,- bruto. Dat valt te lezen op de website van de Rijksoverheid. Bij een vaststellingsovereenkomst geldt dit maximum niet. Je mag afspreken wat je wilt.

Transitievergoeding 2021

Transitievergoeding verdubbelen?

Wil je de transitievergoeding verdubbelen? Dan ben je aan het goede adres. Het lukt mij bijna altijd om een (fors) hogere ontslagvergoeding te onderhandelen.

Het begint natuurlijk bij de controle van jouw vaststellingsovereenkomst. Die controle is voor jou als werknemer altijd gratis. Ik controleer de vaststellingsovereenkomst op meer dan 25 punten. Daarnaast controleer ik je arbeidsovereenkomst, eventuele cao en personeelshandboek en je loonstrook. Een face-to-face gesprek is ook mogelijk.

Ik ben zeer tevreden over de geleverde dienst door Randy. Nadat hij eerst een uitgebreide gratis check heeft uitgevoerd, besloten met hem verder te gaan. Hij communiceert helder en komt zijn afspraken na. Daarnaast vind ik het handig dat hij veel zaken buiten kantooruren regelt. Ik hoop je voorlopig niet meer nodig te hebben maar als het ooit weer zover komt weet ik je te vinden. – Ronald, februari 2021

Benieuwd naar ervaringen van meer werknemers? Check dan snel de reviews!

mr. Randy Houwertjes, jouw specialist

Randy Houwertjes

Ik ben mr. Randy Houwertjes, meester in de rechten met een specialisatie in het arbeidsrecht (ontslagrecht). Ik help al jaren werknemers met hun vaststellingsovereenkomst. Heb je vragen of wil je meer weten? Bel of stuur mij een WhatsApp op 0615536231

Krijg vandaag nog een gratis check

Vinkje

Je hebt die vaststellingsovereenkomst liggen en wil daar eigenlijk wel een specialist naar laten kijken. Heel goed. Schakel mijn hulp vandaag nog in voor een gratis check van jouw vaststellingsovereenkomst.