Recht op WW met beëindigingsovereenkomst UWV

Met een goede beëindigingsovereenkomst krijg je van het UWV een WW-uitkering. Het is heel belangrijk dat je de beëindigingsovereenkomst laat controleren. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over het UWV en de beëindigingsovereenkomst.

Hoe toetst het UWV het recht op WW?

Het UWV toetst op een aantal punten. Het UWV kijkt bijvoorbeeld of er een dringende reden was voor het ontslag. Daarnaast wordt gekeken naar wie het initiatief heeft genomen voor de vaststellingsovereenkomst. Wij weten precies wat er in de vaststellingsovereenkomst moet staan. Het is van belang dat hier goed naar wordt gekeken. Als de beëindigingsovereenkomst namelijk niet klopt, dan krijg je geen WW-uitkering.

Beëindigingsovereenkomst UWV-proof

Je wilt natuurlijk wel een WW-uitkering krijgen, na je ontslag met een beëindigingsovereenkomst. Dat snappen wij als geen ander. Wij toetsen altijd of de beëindigingsovereenkomst UWV-proof is. Dat geeft jou de zekerheid dat er een WW-uitkering voor jou klaar staat.

Meer dan WW-uitkering

In de beëindigingsovereenkomst wordt veel meer geregeld dan alleen de WW-uitkering. Denk bijvoorbeeld aan:

  • vrijstelling van werk zodat je kunt solliciteren;
  • uitbetaling van verlof;
  • hoogte van de ontslagvergoeding; en
  • wat er gebeurt met het concurrentiebeding.
UWV vaststellingsovereenkomst

Wij helpen je bij het onderhandelen

Er is vrijwel altijd een (veel) beter beëindigingsovereenkomst mogelijk. Wij hebben veel ervaring met het onderhandelen over een beter voorstel. Neem direct contact met ons op. Je kunt natuurlijk ook eerst even de reviews checken.