Je bent op dit moment ziek en vraagt je af of je recht hebt op de transitievergoeding bij ziekte. Deze vraag speelt bij veel werknemers. Het antwoord lees je op deze pagina.

Korter dan twee jaar ziek

Werknemers die korter dan twee jaar ziek zijn en uit dienst gaan hebben vanaf 2020 recht op de transitievergoeding bij ziekte. Het is wel heel belangrijk om niet zomaar akkoord te gaan met een vaststellingsovereenkomst als je ziek bent. Meer daarover lees je in onze blog Vaststellingsovereenkomst bij ziekte is mogelijk.

Twee jaar of langer ziek

Ben je twee jaar of langer ziek? Dan heb je recht op de transitievergoeding! De werkgever heeft na een uitspraak van de rechter de verplichting om mee te werken aan jouw ontslag. Daarbij hoort ook de betaling van de transitievergoeding die op kan lopen tot € 81.000,-.

Transitievergoeding bij ziekte ontvangen

Hoe kan je de transitievergoeding bij ziekte ontvangen? De meest eenvoudige om de transitievergoeding te ontvangen is door het sluiten van een vaststellingsovereenkomst. Een vaststellingsovereenkomst tekenen tijdens ziekte is mogelijk, maar je doet er verstandig aan om daarover advies in te winnen.

Onze specialisten staan klaar om je te helpen bij het ontvangen van de transitievergoeding bij ziekte. Neem snel contact met ons op. Wij helpen jou graag.