Jij bent ten minste twee jaar ziek en hebt recht op de wettelijke transitievergoeding. Deze vergoeding kan oplopen tot € 81.000,-. Voordat je de vergoeding ontvangt zal er eerst een vaststellingsovereenkomst na twee jaar ziekte gesloten moeten worden. Onze specialisten staan klaar om jou daarmee te helpen. In 5 stappen zijn wij jou van dienst.

Stap 1: aanmelden (gratis)
Jij meldt je aan door het formulier onderaan deze pagina in te vullen.

Stap 2: Wij bespreken (gratis)
In een vrijblijvend gesprek met jouw eigen jurist bespreken we jouw situatie. We luisteren naar jouw verhaal en geven aan hoe wij jou kunnen helpen met een vaststellingsovereenkomst na twee jaar ziekte.

Stap 3: Wij contacteren (€ 97,-)
Wij nemen contact op met jouw werkgever en vragen namens jou om een ontslagvoorstel. Daarmee nemen wij het contact met de werkgever van jou over. Op deze manier word jij niet nog verder (emotioneel) belast.

Stap 4: Wij checken (€ 297,-)
Wij checken het ontslagvoorstel (ook wel vaststellingsovereenkomst of ontslag met wederzijds goedvinden genoemd) op alle mogelijke punten. Verder berekenen wij de transitievergoeding. Daarna bespreken we met jou wat er in de overeenkomst staat. Uiteraard nemen wij de cao ook mee in het advies en adviseren wij jou over andere zaken die belangrijk zijn.

Stap 5: Jij tekent
Zodra de vaststellingsovereenkomst volledig klopt en jij het ermee eens bent, onderteken je de overeenkomst. Dat betekent dat jouw arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden wordt beëindigd. Op de eindafrekening zie jij de wettelijke transitievergoeding terug.

Schakel direct onze gespecialiseerde hulp in
Meld jouw situatie eenvoudig aan via onderstaand formulier. Binnen 24 uur nemen wij contact op. Twijfel je nog? Lees dan even de ervaringen van andere werknemers.