Jij wilt op een nette manier afscheid nemen van jouw werknemer. In dat geval is de vaststellingsovereenkomst vaak een snelle en nette manier om dit te realiseren. Dit type ontslag wordt ook wel ontslag met wederzijds goedvinden genoemd. Dit in tegenstelling tot een lange, onzekere en vaak kostbare procedure bij het UWV of de Kantonrechter.

Gesprek met een arbeidsrecht jurist
Allereerst is het belangrijk om te weten wat de opties zijn om afscheid te nemen van jouw medewerker. Om die reden is er altijd eerst een (telefonische) intake. Tijdens deze intake spreek je de situatie door met jouw jurist. In grote lijnen weet jij na dit gesprek wat de mogelijkheden zijn.

Beoordelen ontslag
Jouw arbeidsrecht specialist gaat met de documenten (arbeidsovereenkomst, cao, beoordelingsverslagen etc.) aan de slag. Zodra de documenten zijn bestudeerd volgt er direct een concreet advies. Uiteraard is in dit concrete advies een kostenindicatie voor het ontslag met wederzijds goedvinden.  Je krijgt dan ook direct een indicatie van de mogelijke kosten die je moet maken om afscheid te nemen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de (transitie)vergoeding.

Wij kunnen beoordelen de stukken en spreken met jou de specifieke situatie door voor € 447,- (exclusief btw)

Onderhandelen
Na de beoordeling van jouw mogelijkheden wordt de onderhandelingsstrategie met je doorgesproken. Hierin wordt andere gekeken naar welke uitkomst voor jou acceptabel is.

Veel werkgevers kiezen ervoor om het onderhandelingstraject geheel uit handen te geven. Dit betekent dat wij een schriftelijk voorstel doen aan de werknemer. Daarna volgt meestal een reactie van de werknemer zelf of van zijn jurist. De onderhandelingen zijn dan gestart en wij zullen schriftelijk en/of telefonisch contact onderhouden teneinde tot een passend voorstel te komen. Uiteraard houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen en heb je regelmatig contact met jouw jurist.

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de onderhandelingen zelf te doen, waarin jouw jurist je op de achtergrond begeleidt.

Het onderhandelen met jouw werknemer doen wij voor € 847,-

Beoordelen & onderhandelen
Wil je van a tot z het traject uit handen geven, dan kun je kiezen voor het complete pakket beoordelen & onderhandelen. De kosten hiervan zijn € 1247,-.

Contact
Heb je vragen of wil je gebruik maken van onze diensten? Neem dan vooral contact met ons op.

Bovengenoemde prijzen zijn exclusief btw.