Meteen naar de inhoud
Home » Artikelen » Ontslagvergoeding » De beste manier om jouw ontslagvergoeding te onderhandelen in 2023

De beste manier om jouw ontslagvergoeding te onderhandelen in 2023

Onderhandelen vaststellingsovereenkomst

De beste manier om jouw ontslagvergoeding te onderhandelen in 2023

Heb je een vaststellingsovereenkomst gekregen? Dan wil je graag weten hoe je de hoogste ontslagvergoeding onderhandelen in 2023? Logisch. Ik deel graag mijn ervaring met onderhandelen over de ontslagvergoeding. Na het lezen van dit artikel kan jij direct aan de slag!

Lijkt het onderhandelen spannend? Of wil je het gewoon uit handen geven zodat je zeker weet dat jouw ontslag goed geregeld wordt? Dan kan je ook gebruik maken van mijn gratis check van jouw vaststellingsovereenkomst.

Onderhandelen vaststellingsovereenkomst

Wat is de beste manier om een ontslagvergoeding te onderhandelen?

Het onderhandelen over een ontslagvergoeding (ook wel transitievergoeding) in de vaststellingsovereenkomst is een proces. Als je dit slim aanpakt, kan je een hogere ontslagvergoeding onderhandelen. Met de volgende vijf stappen kan jij direct aan de slag:

1. Leg het initiatief bij de werkgever

Het begint simpel: laat de werkgever met het voorstel voor een ontslagvergoeding komen. Als jij namelijk zelf met het voorstel komt, dan verzwak je je onderhandelingspositie. Je kunt bijvoorbeeld zeggen tegen je werkgever: “als jullie afscheid van mij willen nemen, dan kunnen jullie een voorstel doen. Ik zal daar dan over nadenken.

2. Houdt het vriendelijk

Blijft vriendelijk naar je werkgever. Het heeft geen zin om in deze fase de relatie met je werkgever (verder) onder druk te zetten.

3. Vraag het voorstel op papier

Vraag je werkgever om het voorstel aan jou te mailen. Dan kun je het voorstel rustig lezen en er goed over nadenken.

4. Bedenk wat je wil

Welke ontslagvergoeding zou je ten minste willen? Wil je meer dan de transitievergoeding in 2023? Bedenk ook waar je recht op hebt.

5. Onderhandel over jouw ontslagvergoeding

Als je het voorstel hebt gekregen en bedacht hebt welke ontslagvergoeding je ten minste zou willen, dan kan je aan de slag met het onderhandelen. Maar hoe doe je dat? En wat kan je vragen?

Als je nog niet eerder hebt onderhandeld over een vaststellingsovereenkomst, maar wel graag het maximale resultaat wil bereiken, dan kan je mij ook laten onderhandelen. Ik doe dat dagelijks en weet precies hoe ik voor jou het beste resultaat kan krijgen.

Veel gestelde vragen van werknemers over onderhandelen ontslagvergoeding

Kan ik onderhandelen over de transitievergoeding?

Veel werknemers vragen zich af of je kunt onderhandelen over de transitievergoeding (ook wel ontslagvergoeding of beëindigingsvergoeding genoemd). Allereerst is het belangrijk om te weten hoe hoog jouw transitievergoeding nu daadwerkelijk is. Daar heb ik een artikel over geschreven. Over de transitievergoeding kun je vaak onderhandelen. Daarbij helpt het als je een jurist inschakelt, daarmee maak je namelijk meer indruk dan dat je zelf vraagt om een hogere vergoeding.

Hoe lang duurt de onderhandeling over een vaststellingsovereenkomst?

Hoe lang de onderhandeling duurt, verschilt per situatie. Soms duurt het een paar dagen en soms een paar weken. Soms is er haast geboden en moet het ontslag nog deze maand geregeld worden. Dan is het vaak mogelijk om snel te schakelen. Ik stel altijd jouw belang voorop. Daarom onderhandel ik net zo lang totdat jij tevreden bent met het resultaat. Dat is namelijk het enige wat voor mij telt.

Wat als ik niet akkoord ga met een vaststellingsovereenkomst?

Wat gebeurt er als je niet akkoord gaat met de VSO? Dan blijf je (nog) in dienst. Het kan zijn dat je werkgever in dat geval een andere ontslagroute probeert te bewandelen. Als er bedrijfseconomische redenen zijn dan zou hij een ontslagvergunning kunnen aanvragen bij het UWV. Als het bijvoorbeeld gaat om een conflict, dan zou hij ook naar de rechter kunnen.

Welke argumenten kan ik gebruiken voor een hogere transitievergoeding?

Welke argumenten jij kunt gebruiken voor een hogere transitievergoeding hangt af van jouw situatie. Denk bijvoorbeeld aan:

  • ik heb altijd goede beoordelingen gehad;
  • er is geen goede (geldige) reden voor ontslag;
  • je zal langdurig in de WW komen;
  • je bent momenteel nog ziek;
  • je bent al wat ouder waardoor je weinig kans hebt op een nieuwe baan.

Het is belangrijk dat je ontslagvergoeding zo hoog mogelijk is, omdat je er veel belasting over betaalt. Benieuwd hoeveel belasting je erover moet betalen? Lees dan snel 3 tips om minder belasting te betalen over de transitievergoeding 2023.

Hoe krijg ik een hogere transitievergoeding?

Ontslag krijgen is al vervelend genoeg. In dat geval wil je vaak een hogere transitievergoeding. Bijvoorbeeld omdat je straks minder salaris ontvangt door je WW-uitkering van het UWV. Over een hogere transitievergoeding moet je onderhandelen. Heb je dat al vaker gedaan? Dan kun je het zelf. Je kan ook profiteren van mijn jarenlange ervaring met onderhandelen. De werkgever betaalt bijna altijd de kosten.

Werknemers laten veel geld liggen…

Belasting over transitievergoeding 2022

Doordat werknemers het eerste aanbod direct accepteren laten zij vaak veel geld liggen. Het eerste voorstel is namelijk (bijna) nooit het laatste voorstel. Er is dus vaak meer mogelijk. Andere werknemers gaan zelf onderhandelen. Daarin bereiken zij minder dan dat zij professionele hulp inschakelen. Het begint bij de controle van de vaststellingsovereenkomst. Wat is er mogelijk? Dat kan ik jou vertellen. Nieuwsgierig?

… en ik zorg ervoor dat dit jou niet gebeurt…

Als ik jouw vaststellingsovereenkomst controleer en daarna voor jou daarover onderhandel, dan voorkom je dat jij geld laat liggen. Ik zorg er namelijk voor dat jij krijgt waar je recht op hebt.

Wat werknemers zeggen over mijn onderhandelingen

Ik heb al veel werknemers geholpen met de onderhandeling over hun vaststellingsovereenkomst. Enkele ervaringen:

“Vanaf het eerste moment dat ik Randy sprak, was hij vriendelijk en kwam hij betrokken over. Toen ik hem benaderde, maakte hij diezelfde avond nog tijd vrij om de VSO door te nemen en zijn adviezen met mij te bespreken. De communicatie was snel en prettig, ik voelde mij gehoord en het was fijn dat hij de onderhandelingen over kon nemen. Door Randy heb ik veel meer uit de VSO kunnen halen dan dat er in eerste instantie aangeboden werd.

Ook ik heb de juridische kosten niet zelf hoeven te betalen! Ik ben zeker tevreden met het resultaat en raad anderen in een vergelijkbare positie echt aan om Randy je bij te laten staan.”
Kim Braas
“Randy heeft mij geweldig geholpen met mijn vaststellingsovereenkomst. Ik was voor rechtsbijstand verzekerd maar vond dat zij mij niet goed genoeg hielpen. Toen heb ik Randy ingeschakeld en ik ben zeer tevreden met zijn persoonlijke en plezierige manier van werken. Hij heeft de communicatie en onderhandelingen met mijn werkgever gedaan en mij daarmee enorm veel stress bespaart. Randy heeft het ook voor elkaar gekregen dat mijn werkgever zijn kosten betaald. Zijn hulp is voor mij dus gratis! Randy nogmaals bedankt.

En voor degene die nog twijfelt: niet doen bel Randy.”
Mark

Randy, jouw onderhandel specialist

Randy Houwertjes


Mijn naam is Randy Houwertjes en ik heb onderhandel al jarenlang met succes voor een beter ontslagvoorstel. Dat doe ik op een respectvolle manier, zodat de relatie tussen jou en de werkgever goed blijft. De werknemers die ik heb geholpen zijn erg tevreden over het behaalde resultaat. Direct persoonlijk contact met mij? Ik ben ’s avonds en in het weekend bereikbaar op 0615536231 . Je kan mij bellen of  een WhatsApp bericht sturen. Ik help ook jou graag, omdat ik geloof dat iedere vaststellingsovereenkomst goed geregeld moet worden.

Wat je van mijn onderhandeling kan verwachten:

In 95% een hogere ontslagvergoeding en andere verbeteringen
Ik neem al jouw stress uit handen en behoudt jouw goede relatie met de werkgever
Vaak gratis omdat de werkgever in 95% van de gevallen de kosten betaalt
Jij krijgt waar je recht op hebt

Jij wil het maximale resultaat?

Laat mij voor jou onderhandelen, uploadt jouw vaststellingsovereenkomst direct of mail hem naar randy@de-vaststellingsovereenkomst.nl. Ik neem vandaag nog contact met jou op.