Een vaststellingsovereenkomst bij ziekte is mogelijk en soms zelfs verstandig

Een vaststellingsovereenkomst bij ziekte is mogelijk en soms zelfs verstandig

Is een vaststellingsovereenkomst bij ziekte mogelijk? Deze vraag krijg ik regelmatig. Een vaststellingsovereenkomst is zeker mogelijk. En soms wel zelfs verstandig. Waarom? Omdat het vaak juist het werk is, waardoor je ziek bent geworden. Herken je de volgende situatie: je hebt een (vast) contract met de werkgever, maar je bent uitgevallen. Die verlenende manager waarmee niet te werken valt? Of de werkdruk waar maar niets aan gedaan wordt? En het vooruitzicht dat je weer terug moet naar de werkgever bezorgt je buikpijn. Het liefste wil je niet meer terug en een nieuwe start maken. Dagelijks lopen er duizenden werknemers rond met juist deze gedachte! Hoe los je het op? Met een vaststellingsovereenkomst (ook wel beëindigingsovereenkomst)! Een vaststellingsovereenkomst tijdens ziekte vraagt wel bijzondere aandacht. Het is namelijk je hierover overleg pleegt met een specialist. Een vaststellingsovereenkomst tijdens ziekte kan er namelijk voor zorgen dat je straks zonder inkomsten zit. Ik heb veel ervaring met werknemers die twijfelen over wat zij moeten doen. Met succes heb ik vele werknemers bijgestaan en geholpen om de juiste keuze te maken. In deze blog lees je de mogelijke consequenties en het positieve effect voor de werknemer.

Gevolg vaststellingsovereenkomst bij ziekte

Meestal is het akkoord gaan met een beëindigingsovereenkomst terwijl je ziek bent niet verstandig. Het tekenen van een vaststellingsovereenkomst tijdens ziekte kan namelijk betekenen dat je geen recht hebt op een WW-uitkering. Ben je ziek op het moment dat de arbeidsovereenkomst eindigt met een vaststellingsovereenkomst en vraag je een Ziektewetuitkering aan? Dan zal het UWV oordelen dat je een benadelingshandeling hebt gepleegd. Je gaat namelijk ziek uit dienst en het UWV wordt benadeeld. De werkgever is tenslotte gedurende de eerste twee jaar ziekte verplicht jouw salaris door te betalen. Bovendien onttrekt de werkgever zich aan zijn re-integratie inspanningen. Als je een WW-uitkering aanvraagt zit solliciteren er voor jou niet in, aangezien je ziek bent. Je bent dan ook niet beschikbaar om direct een nieuwe baan te accepteren. De slotsom zal zijn dat het UWV jouw WW-uitkering en Ziektewetuitkering weigert.
Yvonne: “Door mr. Randy Houwertjes in te schakelen is er voor mij veel stress weggevallen. Alles werd van A tot Z geregeld en hij gaf me het gevoel dat ik uiteindelijk met een gerust hart kon tekenen.” Lees meer hier meer ervaringen.

Het voordeel van een vaststellingsovereenkomst bij ziekte

In sommige situaties kan het aangaan van een vaststellingsovereenkomst een belangrijke stap in het herstel zijn. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin de werkplek de ziekte heeft veroorzaakt. Meestal gaat het dan om de geestelijke gezondheid. In zo’n geval vraag ik of de werknemer (grotendeels) hersteld is als hij of zij bijvoorbeeld de volgende week bij een nieuwe werkgever kan beginnen. Als die vraag oprecht positief beantwoord wordt, dan behoort een beëindigingsovereenkomst zeker tot de mogelijkheden. Een nieuwe, frisse start kan  veel betekenen voor de gezondheid. Door weloverwogen akkoord te gaan met een vaststellingsovereenkomst tijdens ziekte maak je aanspraak op een WW-uitkering en heb je voldoende tijd om een nieuwe uitdaging te vinden. Alleen die gedachte al kan een positief effect hebben op jouw herstel.

Ziek tijdens onderhandeling vaststellingsovereenkomst

Ben je ziek tijdens de onderhandeling over een vaststellingsovereenkomst? Dat is niet erg. Het is wel erg belangrijk dat je je laat adviseren over de vaststellingsovereenkomst. Ik kan dat niet vaak genoeg benadrukken. Het gaat namelijk heel regelmatig fout, waardoor werknemers geen inkomen krijgen. Het beste is om een specialist voor jou te laten onderhandelen.

Beter melden en WW-aanvragen

Je denkt op dit moment over een vaststellingsovereenkomst. Maar wanneer moet jij je nou beter melden? En kan je dan wel een WW-aanvragen? Er is een mogelijkheid waardoor je ondanks ziekte toch een vaststellingsovereenkomst kunt tekenen en in aanmerking kunt komen voor een WW-uitkering. Deze oplossing bereik je door je minimaal 28 dagen voordat je uit dienst gaat hersteld te melden. In dat geval word je niet langer als ziek aangemerkt door het UWV. Daardoor kun je voor een WW-uitkering in aanmerking komen. Let op: je moet wel in staat zijn om te solliciteren en daadwerkelijk aan de slag te gaan bij een andere werkgever. Als dit niet het geval is, ga dan niet akkoord met een beëindigingsovereenkomst!
Ben jij ziek en overweeg je een vaststellingsovereenkomst aan te gaan? Vraag de gratis check aan.

contact

Wat moet je niet doen met een vaststellingsovereenkomst bij ziekte?

Je werkgever biedt je een vaststellingsovereenkomst tijdens ziekte aan. Of je denkt erover na om er om één te vragen. Wat moet je dan vooral niet doen?
  1. Een vaststellingsovereenkomst overwegen als je weet dat je voorlopig écht niet meer kan werken;
  2. Heel enthousiast reageren;
  3. Meteen tekenen.

Wat moet je dan wel doen?

Die vaststellingsovereenkomst ligt voor je. Je zit nog in het gesprek met je leidinggevende en/of HR. Of je hebt hem net in je mailbox gekregen. Wat moet je dan vooral wel doen?
  1. De vaststellingsovereenkomst overwegen als je verwacht te kunnen werken als je binnenkort een nieuwe stap kan maken;
  2. Mild reageren als je het voorstel krijgt (je neemt namelijk een risico);
  3. Meteen contact opnemen met een specialist (mr. Randy Houwertjes);

In welke situaties kan je denken aan een vaststellingsovereenkomst tijdens ziekte?

Je kan wél denken aan een vaststellingsovereenkomst als je:
  • Niet meer door één deur kan met de leidinggevende of die ene collega, maar aan de slag kan bij een andere werkgever;
  • Je al een tijdje niet meer op je plek zit en graag iets anders wil gaan doen.
Je kan beter niet denken aan een vaststellingsovereenkomst als je:
  • Geestelijk zo uitgeput bent, dat eenvoudige taken als boodschappen doen of koken je al teveel energie kosten;
  • Een lichamelijk handicap hebt, waardoor je je beroep voorlopig of helemaal niet meer kan uitvoeren. Denk aan een buschauffeur met een verbrijzelde hand.

Voorbeeld case Maaike

Regelmatig sta ik zieke werknemers bij in de onderhandeling over een vaststellingsovereenkomst. Zo heb ik kort geleden Maaike geholpen. Maaike was bijna een jaar ziek. Spanningsklachten. Zij werd alleen maar zieker van de gedachte dat ze verder moest re-integreren en uren moest opbouwen bij haar huidige werkgever. Het idee dat de periode bij haar werkgever zou eindigen gaf haar veel positieve energie. Ik heb haar geholpen aan een mooi voorstel dat ze met een gerust hart kon tekenen. WW-veilig, een mooie vergoeding en veel rust. Haar ervaring was als volgt:
Ik heb na bijna een jaar ziekte de stap genomen om er met een vaststellingsovereenkomst uit te gaan bij mijn werk, waar ik bijna 12,5 jaar werkzaam ben geweest. Na kort googlen kwam ik op de site van Randy terecht en heb ik contact opgenomen. Vanaf ons eerste contact had ik er direct een goed gevoel over. Randy heeft erg veel kennis en een persoonlijke benadering. Wat voor mij enorme pluspunten waren was dat hij zowel ’s avonds als ik het weekend bereikbaar was! Ik heb alles uit handen kunnen geven, hij deed de onderhandelingen met mijn werkgever dat was erg fijn. En niet zonder resultaat, hij heeft er veel meer uit gehaald dan zij in eerste instantie aanboden. Ik kijk terug op een zeer geslaagde samenwerking met Randy en weet zeker dat deze stap mijn herstel zal helpen om sneller beter te worden!
Benieuwd naar meer ervaringen van werknemers? Lees dan snel de reviews.

mr. Randy Houwertjes, jouw specialist

Randy Houwertjes
Ik ben mr. Randy Houwertjes, meester in de rechten met een specialisatie in het arbeidsrecht (ontslagrecht). Ik help al jaren werknemers met hun vaststellingsovereenkomst. Heb je vragen of wil je meer weten? Bel of stuur mij een WhatsApp op 0615536231

Krijg vandaag nog een gratis check

VinkjeJe hebt die vaststellingsovereenkomst liggen en wil daar eigenlijk wel een specialist naar laten kijken. Heel goed. Schakel mijn hulp vandaag nog in voor een gratis check van jouw vaststellingsovereenkomst.